Styrelsen 2016

Ordförande

Ordförande

Jakob Ingemansson

Hemstad: Södertälje
Födelseår: 1994

”Jag är en utåtriktad och glad prick på 21 höstar. Under min gymnasietid läste jag en samhällsvetenskaplig inriktning och därefter jobbade jag 2 år som brevbärare på Postnord. Efter att ha tröttnat på att springa i trappor och klämma fingrarna i brevlådor sökte jag till Personalvetarprogrammet i Umeå och jag trivs som fisken i vattnet. Om vintrarna spelar jag innebandy och somrarna spenderar jag på golfbanan. I övrigt knarkar jag sport på TV och umgås med vänner. Utanför det har jag ett intresse kring samhällsfrågor och jag har ett behov av att hålla mig uppdaterad kring saker och ting som händer i vår värld. Rollen som ordförande ser jag som en stor ära och en väldig erfarenhet. Att dessutom få möjlighet att knyta kontakter och träffa andra människor inom HR-svängen känns superkul! Jag ser fram emot att jobba i ett team med vår styrelse som består av fantastiska människor. Vi ska göra allt i vår makt för att ha ett roligt år tillsammans och fortsätta utveckla PLUMs nuvarande verksamhet!”

Vice ordförande

Vice ordförande

Fabian Örtelius

Hemstad: Umeå
Födelseår: 1992

”Mitt namn är Fabian Örtelius och jag har posten som vice-ordförande i PLUM. Jag är en målinriktad och vetgirig person som älskar att lära sig nya saker. Några av mina största intressen är att umgås mycket med vänner, träning och jag vill försöka resa och se så mycket jag kan av världen. Mina huvudsakliga uppgifter i vår styrelse är att representera PLUM i vårt samarbete med Uniaden, finnas som stöd till styrelsen och vara en hjälpande hand till ordförande. Jag sökte till PLUM på grund av den erfarenhet och inblick i hur föreningar och deras vardagliga arbete kan se ut, samtidigt som jag får en chans att påverka och förbättra studietiden för alla Umeå’s personalvetare.”

Sekreterare

Sekreterare

Ebba Johansson

Hemstad: Luleå
Födelseår: 1994

”Jag gick gymnasiet i Luleå på Ledarskapsprogrammet. Efter studenten jobbade jag under ett år som au pair i Tyskland. När jag kom hem jobbade jag i en the- och kaffebutik innan jag hamnade här på Personalvetarprogrammet. På min fritid umgås jag gärna med mina vänner och min familj, tränar och läser. Jag valde att söka till sekreterare i Plum dels för att jag ser det som en chans att lära mig mer om styrelsearbete, men också för att jag vill hjälpa till att bibehålla (och utveckla) den härliga stämningen som vi har på programmet, så att nya studenter får en lika givande studietid som jag har haft hittills!”

Kassör

Kassör

Joacim Westin

Hemstad: Örnsköldsvik
Födelseår: 
1993

”Joacim här, en glad och idrottsintresserad kille som är uppväxt i Örnsköldsvik. Efter 15 år bestående av främst hockey och fotboll så testade jag mina vingar. Flyttade till Östersund och började på ett fotbollsinriktat gymnasium i anslutning till Allsvensk aktuella Östersunds FK. Min fantasi om att bli fotbollsproffs försvann sedan under sista året av gymnasiet vilket gav mig mer till tid att resa, umgås med vänner och satsa på en yrkeskarriär. Efter 4 år på Swedbank så är jag nu tillbaka i skolbänken och när ansökningarna till Plum öppnade så blev jag direkt intresserad av att bli kassör. Det som främst lockade var att vara del i en förening, chansen att påverka och att utveckla min kunskap kring budgetfördelning, bokföring, resultat och balansräkning.”

Sociala utskottet

Sociala utskottet

Maja Salander

Hemstad: Umeå
Födelseår: 1991

”Uppvuxen på Berghem men numera bosatt på Haga här i Umeå. Som förutom gott sällskap uppskattar allt som har med TV-spel att göra.

Förutom tidigare säsongsarbete på annan ort och en hel del resor världen över så är det här i Umeå och dess fina trakter jag gillar att hålla till. Har sedan jag tog studenten haft möjlighet att prova på ett flertal arbetsplatser och har tidigare jobbat på bl.a. Expert och Volvo innan jag hamnade här på Personalvetarprogrammet.

Jag gillar att vara i farten och finner stort nöje i att hitta på saker och styra ihop aktiviteter av olika slag, vilket var den främsta anledningen till varför jag sökte till det Sociala Utskottet.

Jag ser fram emot att under min tid i styrelsen bidra med härliga sittningar och andra trevliga P-vetarhäng, allt för att skapa möjligheter till det kanske absolut roligaste med studietiden: att just umgås! Styrelsearbetet känns utmanande, givande och lärorikt, men framförallt väldigt roligt då jag får en chans att påverka och göra studietiden både bättre och roligare. Att vara med i Plums styrelse detta år känns fantastiskt kul och jag ser fram emot en spännande tid framöver med allt vad det innebär!”

PR-utskott

PR-utskott

Calle Engström

Hemstad: Uppsala
Födelseår: 1993

”Calle heter jag, en trevlig och träningsintresserad kille på 23 år. Jag kommer ursprungligen från mellersta Sverige, närmare bestämt Uppsala.

Jag gick samhällsvetarprogrammet på gymnasiet, med inriktning på mediakommunikation. Mitt liv före universitetsstudierna präglades av en hel del arbeten, bland annat som vimmelfotograf, skidlärare och butiksbiträde.
Som person är jag öppen och ganska ödmjuk. Jag bjuder gärna på skratt och tycker det inte är något man kan få för lite av! Jag tycker även om att testa nya saker, skapa förändringar och utmaningar är något som triggar igång mig.

En av mina större utmaningar hittills har nog varit att våga ta steget och flytta till Umeå. Ny stad, nya människor och universitetsstudier kanske låter skrämmande – men i slutändan har det visat sig vara en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv!

Valet att söka till PR-utskottet var för mig en självklarhet. Jag älskar först och främst att fotografera. Sen så är jag även en aktiv användare av olika sociala medier, vilket passar utmärkt eftersom jag nu får styra över PLUM:s sociala medier! Mina förhoppningar är att jag kommer kunna kombinera mina fritidsintressen i samband med marknadsföringen av personalvetarprogrammet.

Jag hoppas att jag kan påverka och bidra till att öka statusen på personalvetarprogrammet. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med mina eminenta medlemmar i styrelsen!”

Sportutskottet

Sportutskottet

Pontus Edholm

Hemstad: Östersund
Födelseår: 1991

”Jag är en glad och framåt kille som kommer ifrån Östersund, Jämtland. Gillar all form av sport och idrott, med en särskild förkärlek till bollsporter. Spelar själv fotboll, för nuvarande i Robertsfors IK som ligger några mil utanför Umeå.

Jag gick Mediaprogrammet på gymnasiet men kände väl rätt tidigt att det inte riktigt var min grej. Därav blev det givetvis inte något inom den branschen, men hotell och restaurang däremot har jag full koll på. För nuvarande har jag dock en tjänst på Försäkringskassan som passar perfekt att kombinera med studier.

Anledningen till att jag sökte till PLUM och just sportutskottet kan enklast förklaras med att jag var nyfiken på styrelsearbete, vill vara med och påverka, samtidigt som jag får möjlighet att kombinera det med det bästa jag vet; människor och idrott!”

Utbildningsutskottet

Utbildningsutskottet

Ebba Von Schoultz

Hemstad: Täby
Födelseår: 1993

”Hej!

Jag heter Ebba von Schoultz och är 23 år gammal. Jag kommer från Täby, norr om Stockholm. Jag gick ett samhällsvetenskapligt program med språkinriktning på Tibble Gymnasium och arbetade på två olika bemanningsföretag efter studenten. Mina arbetsuppgifter var delvis att sitta i receptionen, anordna konferenser, sköta kundmöten, assistent på en ekonomiavdelning osv.

Vem är då Ebba? Jag är en väldigt social person som gillar att skratta mycket. Jag älskar att resa och försöker att göra det så mycket jag bara kan! Jag har ett stort intresse för att engagera mig i olika saker och jag drivs av att göra förändringar.

Det är troligtvis en av de främsta anledningarna till varför jag sökte till ordförande i utbildningsutskottet där jag känner att jag kan förbättra och göra tre års studier vid personalvetarprogrammet så pass givande som möjligt.

Det fina med min position är att jag, tillsammans med övriga personalvetarstudenter, kommer få möjligheten att möta arbetsmarknaden genom att få hjälp på vägen av personalchefer utifrån som kan dela med sig av sina erfarenheter. Jag är övertygad om att vi i styrelsen i PLUM kommer att göra ett fantastiskt jobb under året och jag är oerhört tacksam över att få vara med på en fantastisk resa tillsammans med underbara människor!”

BetSek - Beteendevetarsektionen

BetSek - Beteendevetarsektionen

Märta Adolfsson

Hemstad: Hudiksvall
Födelseår: 1993

”Jag kommer från Hudiksvall och gick samhälle-ekonomi på Bromangymnasiet. Efter det reste jag under ett år den klassiska Australien/Asien- trippen och sedan jobbade jag på Folktandvården i 2 år.

Jag gillar att träffa nya människor och det var också därför jag sökte personalvetarprogrammet och jag kunde inte ha varit mer nöjd. Som före detta gymnast/dansare har jag erfarenhet av föreningslivet och jag älskar all gemenskap som det medför.

Det var en av anledningarna varför jag sökte till PLUM. För att få vara en del av vår styrelse, att hjälpa till och föra vårt program framåt samt att hitta på många roliga saker tillsammans för att få en härlig studenttid. Min roll som BetSek-representant ser jag som både utvecklande och rolig. Det innebär att jag får ta del av två styrelser och arbeta tillsammans med studenter från andra program. Jag ser framemot att lära mig mer om vad styrelsearbete innebär och ha en rolig tid tillsammans med alla andra i vår fantastiska styrelse!”

Valberedningen

Valberedningen

Björn Andersson

Valberedningen

Valberedningen

Erik Östlund

Valberedningen

Valberedningen

Anna-Karin Kindberg

Valberedningen

Valberedningen

Sofie Sehlstedt