Styrelsen 2017

Ordförande

Ordförande

Per Hammas

Hemstad: Storvik

Född: 1993

Motto: För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.” – Nalle Puh

Jag är en glad och framåt kille på 23 år som helst umgås med vänner på fritiden och gör det gärna i samband med någon spontanidrott. Största delen av mitt liv har bestått av idrottande och då främst hockey men också en del fotboll samt golf som på senare tid har blivit en favoritsyssla på sommaren.

Jag sökte ordförandeposten för att jag ser det som en väldigt god erfarenhet och spännande utmaning som jag kommer ha mycket nytta av i framtiden. Jag tror att jag med en glad och positiv inställning kommer sprida glädje i styrelsen som förhoppningsvis kommer att reflekteras ut till våra medlemmar i PLUM. Detta tror jag är en viktig krydda i vårt arbete med att föra PLUMs och våra medlemmars intressen vidare samt utveckla tidigare styrelsens fantastiska arbete! Jag är övertygad om att detta kommer att bli ett otroligt händelserikt och roligt år där jag kommer att utvecklas som person och knyta många nya kontakter!

Vice Ordförande

Vice Ordförande

Lotta Trolle

Hemstad: Östersund

Född: 1991

Mottot: ”Allt blir bättre med en burk nutella”.
Jag är född och uppvuxen i Jämtland men direkt efter studenten 2010 så tog jag mitt pick och pack och flyttade från Östersund till Stockholm där jag bodde i sex år. Efter sex år av heltidsarbete blev jag sugen på att plugga igen och då kallade de norrländska skogarna.
Jag är ett filmfreak utan dess like och förutom film gillar jag att umgås med vänner, kolla på fotboll och träna.

Jag är en glad och positiv tjej som gärna sätter tänderna i en och en annan utmaning. Det var dels det som gjorde att jag sökte till PLUMs styrelse. Jag vill se hur ett styrelsearbete fungerar och det ska bli kul att vara med och påverka vår studietid här i Umeå, plus att det är en väldigt bra erfarenhet. Tillsammans kommer vi i styrelsen göra allt för att hålla uppe den härliga stämningen som finns på programmet.

Det ska bli jättekul att hoppa på posten som Vice Ordförande i PLUM och jag kommer göra mitt absolut bästa för att fungera som ett bollplank och stöd för både Ordförande och resterande styrelse.
Det kommer bli ett lärorikt år, jag är supertaggad!

 

Kassör

Kassör

Kajsa Ottosson

Hemstad: Sundsvall

Född: 1995

Motto: ”Keep calm and stay legendary”

Mitt namn är Kajsa Ottosson och jag föddes år 1995 i Sundsvall. Närmare bestämt kommer jag från Alnö, vilket också kallas Norrlands Hawaii. Efter gymnasiet har jag arbetat på Nordea i Sundsvall tills jag år 2016 valde att flytta från mitt Hawaii för att börja studera personalvetare här i Umeå, vilket visade sig vara ett utmärkt beslut. På min fritid gillar jag bland annat att spela innebandy och umgås med vänner och familj.

Jag valde att söka till styrelsen för att jag tyckte det lät otroligt roligt att få vara med och ta beslut och engagera sig ännu mer i studentlivet. Det kändes spännande att få vara en del av att utveckla och förbättra studentlivet för alla våra P-vetare. Jag ser det också som ett väldigt lärorikt tillfälle. Som kassör i styrelsen hoppas jag tillföra ordning och reda på Plums ekonomi. Jag kommer att hjälpa de olika posterna och styrelsen som helhet med budget, betalningar och andra ekonomiska frågor.

Jag ser enormt mycket fram emot detta år, jag är säker på att det kommer bli sjukt roligt.

Sekreterare

Sekreterare

Olivia Andersson

Hemstad: London/Stockholm

Född: 1994

Motto: ”A day without laughter, is a day wasted” – Charlie Chaplin

Jag heter Olivia och jag är född och uppvuxen i London. Jag flyttade till Sverige ensam när jag var 15 år.

Under ett års tid reste jag runt världen med Up with People där jag bland annat framträdde men också agerade som sång lärare. Samtidigt studerade jag 6 kurser på distans via Florida Southern University, även mycket och varierande volontärarbete ingick under året. Vidare har jag tidigare jobbat på en dansk restaurang som servitris och även hjälpt till med utbildning av nyanställd serveringspersonal.

Jag har alltid haft ett stort intresse för musik. Att sjunga och gå på konserter ger mig stor glädje! Jag älskar att resa och befinna mig på platser i världen som jag aldrig har varit förut. Att vidga mina vyer och få nya intryck känns både kul och viktigt. Jag skulle beskriva mig själv som en utåtriktad, empatisk och självständig person som lätt samarbetar med andra, men kan gärna ta ansvar själv när det behövs.

Jag sökte till styrelsen för att jag ville utmana mig själv! Jag var också intresserad av att få chansen till att påverka personalvetarnas studietid på ett så positivt, intressant, utvecklande och roligt sätt som möjligt!

Jag hoppas på att kunna tillföra glädje och stöd till alla som jag kommer att jobba med som sekreterare i PLUM styrelsen samt skriva tydliga protokoller, genom att lyssna aktivt på andra, sammanfatta och plocka upp idéer!

Sociala Utskottet

Sociala Utskottet

Emma Risberg

Hemstad: Piteå

Född: 1995

Motto: ”Allt händer av en anledning”

Jag är en pitebo som hittade hem i Umeå. Jag älskar att engagera mig och att driva projekt framåt. Är en evig optimist som är en hejare på att komma på nya idéer.

Jag sökte till styrelsen för att kunna påverka samt lära mig hur styrelsearbete går till. Eftersom jag aldrig har varit aktiv inom en styrelse tidigare så ser jag det som en spännande utmaning som jag tror kommer vara väldigt lärorik, utvecklande och främst roligt. Det sociala utskottet tilltalade mig eftersom det känns som ett roligt och kreativt uppdrag och perfekt för mig som älskar sociala tillställningar. Till PLUM kommer jag att bidra med glädje, vilja och engagemang. Jag ser fram emot att få planera, komma på idéer och samarbeta med utskottsgruppen.

Mina ambitioner är att under mitt år som ordförande för det sociala utskottet fortsätta med omtyckta traditioner samt bidra med någonting nytt. Med mitt engagemang ska jag göra det bästa för att förgylla studietiden för alla som studerar personalvetare.

Sportutskottet

Sportutskottet

Sebastian Glaas

Hemstad:  Umeå

Född: 1992

Motto: ” Det finns två typer av människor på jorden, onda och goda. Det är den enda skillnaden”.

Jag är en glad och framåt person som gillar att träffa nya människor och knyta nya bekantskaper. Jag är född och uppvuxen i vackra Umeå och gick samhällsvetenskapliga programmet med fotbollsinriktning på Östra Gymnasiet.  Innan jag började studera på personalvetarprogrammet så jobbade jag på förskola i tre år samt ett år på Vattenfall. Jag jobbar även sporadiskt kombinerat med studier på Västerbottens Kuriren & Västerbottens Folkblad som frilansskribent och där skriver jag om sport i alla dess former.

På fritiden umgås jag gärna med nära och kära, då jag gillar att ha människor runt omkring mig. Jag idrottar även mycket och älskar all form utav sport, men den sporten som ligger mig närmast hjärtat är fotboll. Drömmen om att bli fotbollsproffs och nå de stora klubbarna ute i Europa lyste dock i sin frånvaro. Däremot så fick jag nästintill uppleva hur det skulle kännas att vara fotbollsproffs då vår fantastiska klack under Umeå World Cup ledde oss till guld. I övrigt spelar jag fortfarande fotboll i den fantastiska föreningen IFK Umeå.

Anledningen till att jag sökte till styrelsen är för att jag älskar sport och vill kunna vara med och påverka vilka aktiviteter som planeras kombinerat med att jag är nyfiken på styrelsearbete då det inte är något jag gjort tidigare.  Jag hoppas och tror att jag med min idrottsbakgrund kombinerat med att jag älskar att träffa nya människor kan bidra till att denna skuta styrs i rätt riktning.

PR-utskottet

PR-utskottet

Emil Stighäll

Hemstad: Skellefteå

Född: 1993

Motto:  ”Mama always said life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

Tjabba tjena och hålla är en hälsningsfras som jag alltid tyckt om. Man kan säga att den speglar min personlighet lite. Jag är en lättsam och social kille som gillar att skoja till det ibland. Men självklart har jag en seriös sida om så behövs. Jag är born and raised i Skellefteå, eller som jag kallar det Skellhell. Så vad har en kille från Skellefteå för talang eller egenskaper? Jo, jag är nämligen en jäkel på att fiska, bestiga berg, spela piano, mingla, träna, dricka kaffe och driva igenom projekt.

Att söka till styrelsen var en självklarhet. När chansen kom så hög jag direkt. För vem vill inte vara med och påverka ens studietid, hitta på olika aktiviteter och se till att dessa 3 år bli så bra som möjligt. Som PR-utskott så kommer jag försöka upprätthålla den fina imagens som PLUM redan har byggt upp, glädje och seriositet. Med mina tidigare erfarenheter av ljud, rörligbild och foto kommer jag fylla PLUMs sociala medier med allt mellan himmel och jord. Jag kan inte vara mer taggad och redo för denna uppgift.

Utbildningsutskottet

Utbildningsutskottet

Josefine Iwars

Hemstad: Östersund

Född: 1991

Motto: ”Sikta mot månen – även om du missar så hamnar du bland stjärnorna”.

Skulle jag få välja en passion så skulle det vara att resa. En klyscha kanske, men det är något magiskt med att få uppleva nya platser, människor, kulturer och mat.

Eller fika. Fika är också en ganska stor passion.

Jag tror reslusten har att göra med att jag är väldigt nyfiken av mig och tycker om att hela tiden lära mig nya saker.

Jag är uppvuxen i Östersund med min kära familj och efter gymnasiet flyttade jag till Virginia strax utanför Washington DC för att vara Au Pair och testa livet i USA. Jag mellanlandade tillbaka i hemstaden en sommar innan jag gjorde en säsong i Norge och tillslut flyttade till underbara Umeå 2014.

Jag sökte till styrelsen då jag ser det som en fantastisk möjlighet att kunna vara med och påverka vår studietid. Genom att engagera mig så får jag chansen att knyta kontakter i arbetslivet redan nu och fungera som en bro mellan arbetsliv, lärare och studenter. Den tid vi spenderar på universitetet är viktig och jag tror och hoppas att jag kan vara med och bidra till att utbildningen håller den höga standard som den har.

Jag vill tänka brett och få in många olika röster och karriärsbanor för att ge oss så mycket inspiration vi bara kan hinna med!

BetSek - Beteendevetarsektionen

BetSek - Beteendevetarsektionen

Malou Vestermark

Hemstad: Umeå

Född: 1993

Motto: ”When life gives you lemonade, make lemons. Life will be all like; Whaaat?”

Jag är social, energirik och en jäkel på att skratta. Man kan säg att jag är en optimistisk realist, något som beskriver mig rätt så bra. Jag tror att allt går att lösa och att hinder är till för att klättra över. Detta är en av anledningar till varför jag tycker det är så kul att engagera sig och styra upp olika event och annat, vilket jag ofta gör!

Jag sökte till styrelsen för jag ser det som en riktigt rolig utmaning. Min post i styrelsen som betsekrepresentant har mycket utvecklingspotential. Så jag har stora planer för detta år. Mitt mål är att vi p-vetare och de övriga programmen ska knyta kontakter med varandra. Detta ser jag som viktigt, om inte bara i framtida yrkesliv utan även för den sociala delen. Vi har nog mycket att lära av varandra så detta kommer bli superspännande!

Valberedningen.

Valberedningen.

Tove Wedin.

Pontus Edholm.

Ebba von Schoultz.

Sofia Wiskirchen.


Notice: Undefined index: host in /data/5/d/5df17ade-daa5-4acb-b5d6-8094ae365073/plum.nu/public_html/wp-content/themes/svea-new/inc/BFI_Thumb.php on line 50