Transport

Lokalt

Att transportera sig lokalt i Umeå gör man lättast med cykel, här är det nära till allt! Vill man ta lokalbussen går det också bra, tidtabeller hittar man på www.tabussen.nu eller appen ”Ultra vill mer”. Glöm inte att det blir billigare att betala via appen än med betalkort! Det absolut bästa och billigaste alternativet är däremot att köpa ett busskort för 25 kronor och fylla på med x antal åk.

Till och från Umeå

Med flyg tar det ca 50 minuter till Stockholm och det avgår och ankommer dagligen flyg mellan Stockholm och Umeå. Både SAS, Norwegian och Malmö Aviation trafikerar Umeå Airport.

Med flygbussen från centrum tar det ca 20 minuter att ta sig till flygplatsen. Det går även direktflyg till Vasa/Riga, Luleå, Östersund och Göteborg.

Mer information om flygbolag och flygtider finns på Umeå Airport

Det går även tåg till och från Umeå. Mer information finns på SJ och Norrtåg

Pendla

Flera studenter från Skellefteå och Ö-vik väljer att pendla till Umeå. Det tar inte så lång tid som man kan tro!

Skellefteå – Umeå
Mellan Skellefteå och Umeå går det bussar ungefär en gång i timmen, ibland oftare. På Tabussen hittar man information om aktuella avgångs- och ankomsttider.

Det finns även möjligheter att söka bidrag via Skellefteå Kommun. För mer information klicka på länken: Skellefteå kommun resebidrag.