Akavia

Akavia är det nya fackförbundet för personalvetare. Du lägger just nu stor kraft och mycket resurser på din akademiska utbildning – vi jobbar för att du ska få utväxling på den investeringen. Hos Akavia får du verktygen och nätverken för att optimera starten på din karriär. Som student är medlemskapet kostnadsfritt och våra karriärrådgivare hjälper dig med allt från var jobben finns till vad du ska begära i ingångslön.

Akavia bildades av Jusek och Civilekonomerna 2020 och samlar idag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. 30 000 av våra medlemmar är studenter. Förbundet är partipolitiskt obundet och det näst största förbundet inom Saco.

Akavia betyder den akademiska vägen, AKA för akademi och VIA för väg. Vi vill att du som medlem ska få full utväxling på din akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Om du studerar till personalvetare är Akavia ditt fackförbund. Vi har den samlade kompetensen, erfarenheten och styrkan för dig som valt den akademiska vägen. Vi vill ge dig ett bättre stöd i mötet med framtidens arbetsmarknad. Medlemskapet är kostnadsfritt hela studietiden. Bli medlem och ta del av dina verktyg på akavia.se.