Styrelsen 2018

Ordförande

Ordförande

Olivia Schönfeldt

Hemort: Burträsk

Födelseår: 1994

Lifehack: ”Ett uns chili i den varma chokladen är det bästa med dagen. Också, ät inte gul snö- om du inte precis spillt apelsinjuice, då kan det faktiskt bli riktigt bra.”

Jag är en 23 årig tjej och kommer från Burträsk. Jag flyttade till Umeå som 19 åring och har jobbat här sen dess, bland annat som butikschef. Jag har ett stort musikintresse och gigar ibland som jazzsångerska runt om i Skellefteå och Umeå. Jag omger mig gärna med familj och vänner och har skoj men är också en gedigen Netflix-soffpotatis, med andra ord mångfacetterad.

Jag sökte till ordförande framförallt för att det kändes som en bra erfarenheten och en spännande utmaningen men också för att det verkade riktigt roligt. Jag tror att min erfarenhet som butikschef kommer gynna mig i rollen som ordförande och min positiva inställning kommer bidra till en god stämning i styrelsen. Jag hoppas på och ser fram emot ett riktigt bra verksamhetsår där vi som styrelse jobbar för medlemmarnas intressen och främjar en bra studietid. Självklart ska vi också hitta på roliga saker och utvecklas en massa. Jag är helt säker på att det här året kommer bli superspännande!

Vice Ordförande

Vice Ordförande

Andreas Berglund

Hemort: Umeå

Födelseår: 1988

Lifehack:Ät ostkrokar med en tång så slipper du bli kladdig om fingrarna!”

Jag är en glad och ambitiös norrlänning, 29 år gammal, född och uppvuxen i en by utanför Umeå. I bagaget har jag bland annat med mig en yrkesutbildning i musikal, som gett mig möjligheten att stå på många scener runt om i Norden och i andra delar av Europa, där jag fått träffa många fantastiska människor, som gett mig minnen för livet. Efter många år av arbete kände jag att det var dags att studera igen och personalvetarprogrammet i Umeå kändes som det rätta valet!

Förutom en brinnande passion för musik, matlagning och bakning, har jag även ett stort intresse för kaffe, då jag även jobbat flera år som Barista här i Umeå. När tid ges så säger jag inte nej till ett äventyr i goda vänners umgänge, eller kanske över ett sällskapspel eller en fika! Tv -och dataspel har även alltid varit en stor hobby sedan tonåren.

Jag valde att söka till styrelsen då jag tycker om att utmana mig själv. Jag har alltid tyckt om att engagera mig, och det kändes som ett givet val att söka till PLUM, då man får möjlighet att få fylla ut studietiden med ännu mer erfarenheter än bara läsande vid skolbänken. Mina ambitioner som vice ordförande är att kunna bidra till en god atmosfär för medlemmarna i PLUM och att komma ur detta verksamhetsår många erfarenheter rikare och med många intressanta möten i bagaget inför det kommande arbetslivet som personalvetare.

Sekreterare

Sekreterare

Johannes Estensen

Hemort: Umeå

Födelseår: 1994

Lifehack: ”Lägg tre gamla femtioöringar mellan kastrullen och spisen när du kokar ris så slipper du att riset bränns fast och du behöver inte hålla lika mycket koll på tiden.”

Jag är 23 år gammal, född och uppvuxen här i Umeå där jag alltid trivts otroligt bra. Det bästa jag vet är att finna glädje genom att skapa den tillsammans med andra. På fritiden så ägnar jag min tid till att umgås med familj och vänner genom olika aktiviteter, t.ex. träning, spel eller en härlig måltid. Jag har även ibland lite hobbyprojekt inriktat mot humor, vilket jag tycker är väldigt kul att hålla på med! Jag fångade mitt intresse till att läsa personalvetarprogrammet genom mitt tidigare yrke som montör då jag utöver ordinarie arbetsuppgifter har varit engagerad i både facklig verksamhet och jämställdhetsprojekt.

Med utgångspunkten av att allt kan göras roligt här i livet så strävar jag efter att alltid pusha mina egna gränser och försöka utveckla mig själv till den grad att jag vågar prova nya utmaningar. Det var lite därför jag sökte till styrelsen, för att kunna få ut mer av studietiden och utöka mina erfarenheter samtidigt som det är en bra möjlighet till att lära känna några klasskamrater lite mer och bidra till ett bättre PLUM. Jag blev intresserad av sekreterarposten för att jag ser det som en chans till att utveckla mitt skrivande och för att det känns som en roll som ger stort utrymme för att kunna vara med och stötta övriga styrelseposter. Jag ser fram emot kommande verksamhetsår i PLUM och de erfarenheter som jag kommer få uppleva!

Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig

Angelica Wickström

Hemort: Uppsala

Födelseår: 1994

Lifehack:Om ni vill ha en vattenflaska med fryst vatten, använd er av varmt vatten istället för kallt. Vattnet fryser fortare!”

Angelica heter jag och är en nyfiken tjej med nära till skratt som inte drar mig för att ta mig an nya utmaningar. Drivet och motivationen till att alltid prova nya grejer är vad jag har att tacka för den händelserika tid jag haft här i Umeå.

Sedan jag satt min fot i den här staden har den icke-studiefokuserade-tiden till stor del bestått av olika engagemang. Detta innehåller allt från att vara med i Buddy-programmet som fadder till internationella studenter, till att ha en del av logistikansvaret för Uniaden. Genom att engagera mig – inte bara i PLUM, utan även i övrigt – får jag en grym möjlighet till att knyta nya kontakter, någonting som är värdefullt och också så otroligt roligt! Utöver studier och engagemang bjuder vardagen även på en del jobb, träning och massa gott umgänge med härliga vänner.

Jag sökte till styrelsen då jag (igen) tycker det otroligt roligt att engagera sig. Chansen till nya erfarenheter och situationer samtidigt som jag får en inblick i hur styrelselivet fungerar är inte någonting jag tackar nej till. Att jag dessutom gillar att vara organiserad och ha en överblick på saker är någonting som gjorde att ekonomiposten drog lite extra i mig. Som en evig optimist så upplever jag att det är väldigt få problem i livet som inte har någon lösning. Jag hoppas på att kunna bidra med struktur, engagemang och en stor portion glädje kring det vi ska åstadkomma som styrelse, men också som förening. ”Häng med oss på resan, det blir kul!”

 

Eventansvarig

Eventansvarig

Dennis Lundqvist

Hemort: Uppsala

Födelseår: 1996

Lifehack:Det finns Spotify Student mina vänner, använd Google!”

Från Uppsala och uppvuxen i sann universitetsanda och nu var det dags att testa studentstaden Umeå. Mina fritidsintressen goda middagar med vänner och värdepappershandel, lite träning försöker man väl med. Självklarheter alltså.

Älskar att driva på och engagera mig. Redan i gymnasiet valdes jag in som vice ordförande för Festutskottet i Skrapans Elevkår och nu på campus har jag redan hunnit vara företagsvärd på Uniadens företagsmässa. Just nu jobbar jag även som studentinformatör för ett fackförbund samt extra vid sidan om studierna.

Anledningen varför jag sökte till styrelsen var för jag ville engagera mig och lära mig hur styrelsearbete fungerar. Likväl har man väl blivit lite inspirerad av syrran som engagerade sig inom Uppsalaekonomerna. Förutom detta har jag fattat ambitionen att förhöja vårt programs gemenskap och identitet, vilket jag tror mitt utskott har stora möjligheter för. Juste, ack att förglömma- alltid bra på CV:et också. 

 

Sport- & hälsoansvarig

Sport- & hälsoansvarig

Elin Ekberg

Hemort: Örbyhus

Födelseår: 1994

Lifehack:Frys in kaffet du inte dricker på morgonen och gör iskaffe av det på eftermiddagen.”

Jag är 23 år gammal och växte upp i Örbyhus som ligger norr om Uppsala. Jag flyttade till Umeå för ungefär ett och ett halvt år sen för att börja plugga och hittade efter ett tag till personalvetarprogrammet som jag tyckte passade mig bra. Jag tycker om att spela innebandy, vara med min familj/vänner och att vara i naturen. När jag är ute i naturen vill jag mest lyssna och vara tyst, det är något som gör mig lugn och väldigt glad!  Det bästa är att sitta vid en eld och värma sig när det är riktigt kallt ute.

Jag sökte till styrelsen för att jag vill lära mig mer om styrelsearbete men även för att jag vill vara med och påverka vår studietid under året. Jag blev intresserad av sportutskottet eftersom det känns som ett uppdrag som passar mig. Posten tillåter mig att vara social och arbeta med sport och hälsa och eftersom jag tycker mycket om alla dessa saker så blev valet enkelt.Sport har alltid varit viktigt och det har gett mig glädje och energi och jag hoppas det kan bidra till att arbetet blir positivt och peppande. Jag tror att detta år blir fyllt av roliga händelser och sportiga evenemang. 

PR- & marknadsföringsansvarig

PR- & marknadsföringsansvarig

Isabella Lockner

Hemort: Bjärtrå

Födelseår: 1994

Lifehack: ”Lägg ett bakplåtspapper i järnet när du ska göra varma mackor. Bara gör det , tro mig.”

Jag är 24 år gammal och kommer från en liten by i vackra Höga kusten! Jag mår som bäst är när jag umgås med vänner/familj! Förutom att umgås med härliga människor så älskar jag även att vara för mig själv mitt ute i ingenstans i naturen, ta med min gitarr (som jag spelar hellre än bra), en bok eller min kamera.

Mina intressen varierar beroende på årstid. Under den lite kyligare delen av året kör jag helst skoter(eller åker någonting roligt bakom den), åker snowboard/skidor och dricker varmchoklad i någon snödriva. Den här tiden på året försöker jag passa på att resa och jag vill helst upptäcka så många ställen som möjligt! Sommaren spenderas till största del i någon av sommarstugorna där jag njuter av allt från att sola, åka båt till att äta havskräftor.

Jag sökte till styrelsen eftersom det först och främst är en väldigt bra erfarenhet som jag alltid kommer att ha med mig. Som nyinflyttad Umeåbo var detta även en chans att lära känna nya personer och göra någonting jag tycker är otroligt kul! Jag tycker nämligen väldigt mycket om att fota och är intresserad av det mesta inom media. Att få kombinera mitt intresse med jobb såg jag som ett gyllene tillfälle och skickade in min ansökan! Jag tror verkligen att det här året kommer att bli fantastiskt och det känns riktigt bra att få vara med och förhoppningsvis göra allas studietid ännu roligare!

Utbildning- & näringslivsansvarig

Utbildning- & näringslivsansvarig

Hanna Chruzander

Hemort: Sundsvall

Födelseår: 1993

Lifehack: ”När du söker fakta till plugget använd www.scholar.google.se istället för www.google.se. Google Scholar söker enbart information från vetenskapliga & akademiska källor. Du kommer få mycket mer relevanta och referensvänliga träffar till ditt arbete!”

Jag är 25 år gammal och född och uppvuxen i Sundsvall, men sedan min student har jag även bott i Uppsala och i Oslo. Jag har tidigare läst ett år på BIT-programmet men kände att det inte riktigt var rätt för mig, så jag testade igen och sökte till personalvetarprogrammet och det är jag mer än glad att jag gjorde!

Jag älskar att samtala, med gamla vänner eller nya personer. Efter en fika eller ett långt telefonsamtal känner jag mig boostad. Jag provar gärna nya saker som aktiverar kroppen,  och jag spenderar gärna min fritid på gymmet, i springspåret eller i klätterhallen. Som person är jag pratglad, entusiastisk och väldigt nyfiken på båda människor, länder, platser och nya upplevelser. Jag älskar nämligen att resa och passar på att ta weekends eller solresor när tillfälle ges. Jag har tidigare gjort en långresa runt Sydöstra Asien, nu längtar jag till sommaren då det bär av igen på långresa nummer 2 till nya destinationer.

Jag sökte till styrelsen för att jag ser det som en rolig utmaning då jag aldrig förut suttit i en styrelse.  Jag är övertygad om att denna tiden i styrelsen kommer att vara utvecklande, lärorik och framför allt väldigt rolig. Det är dessutom en god möjlighet att få vara med och påverka vår studietid till det bättre. Jag är supertaggad!

 

 

Beteendevetarsektionen

Beteendevetarsektionen

Emma Wiberg

Hemort: Boden

Födelseår: 1995

Lifehack: ”Det går lika bra att micra potatisen istället för att koka.”

Emma heter jag och är en energirik och glad 22-åring från Boden. Jag gillar att göra det mesta så länge det är aktivt, är gärna ute och åker skidor, paddlar eller vandrar. Jag spenderar mycket tid med mina vänner och tvekar aldrig på lasergame. Före jag flyttade till Umeå har jag jobbat inom flera olika områden, mest trivdes jag som fritidspedagog och på en lokal inredningsbutik. Jag har också bott ett år i Djursholm där jag jobbade som ”au pair” och med synskadade barn.

Jag sökte till PLUM för att det verkade väldigt socialt, roligt och en grym chans att få planera grejer och prova på styrelsearbete. BetSek posten lockade mig för att det är en chans att få träffa studenter från de andra programmen och planera aktiviteter för att öka gemenskapen mellan föreningarna. Mitt hopp är fler ska veta vad BetSek är och delta på aktiviteter för att knyta band programmen emellan.

Valberedningen

Valberedningen

Olivia Andersson

Valberedningen

Valberedningen

Josefine Iwars

Valberedningen

Valberedningen

Lisa Hansen

Valberedningen

Valberedningen

Emelie Westin