Styrelsen 2015

Ordförande

Ordförande

Sofia Sehlstedt

Hemstad: Umeå

Födelseår: 1992

”På gymnasiet gick jag på midgårdsskolan här i Umeå och ett år på Barcelona universitet. Efter det flyttade jag tillbaka till Umeå och jobbade på Iksu. På fritiden tränar jag, lagar mat och äter mat. Jag sökte till Plum då jag ser det som en rolig utmaning! Man lär sig nya saker samtidigt som man får ha kul med sina klasskompisar.”

F.d. Ordförande

F.d. Ordförande

Pontus Söderberg

Hemstad: Sundsvall

Födelseår: 1991

(Pontus satt som ordförande vårterminen 2015, men valde att avsluta sin post pga utlandsstudier.)

”På gymnasiet läste jag samhällsvetenskapliga linje med extra inriktning på språk och psykologi. Mitt senaste jobb var som bemanningsplanerare, ett fantastiskt givande jobb som motiverade mig till att börja plugga PA. J Det som framförallt bultar lite extra hos mig är musik, ja jag är en musiknörd och jag spelar musik själv. Har alltid annars varit en idrottsmänniska och har framförallt ägnat mig åt fotboll och boxning. Politik och samhällsfrågor är något som jag tycker väldigt intresseväckande. Jag sökte till Plum framförallt för att testa ordförandeskapet, jag tycker det är inspirerande och roligt att knyta kontakter och träffa andra spännande människor inom HR-verksamheten. Sen vill jag göra skillnad och jag tror att jag har det som krävs för försätta utveckla PLUMS nuvarande verksamhet.”

Vice Ordförande

Vice Ordförande

Emma Ericsson

Hemstad: Umeå

Födelseår: 1991

”Jag har läst ett beteendevetenskapligt gymnasieprogram som heter Ledarskapsprogrammet och senaste åren jobbat som utbildningsansvarig på Vattenfall kundservice. På fritiden spenderar jag mycket tid med vänner och familj, gillar att träna och resa. Anledningen till att jag sökte till vice ordförande i PLUM är för att jag vill vara med och påverka samt gillar utmaningar och ser det som en bra erfarenhet inför arbetslivet.”

Sekreterare

Sekreterare

Ida-Maria Rundén

Hemstad: Sollefteå

Födelseår: 1994

”Jag läste handelsprogrammet på gymnasiet, därefter jobbade jag på skogsstyrelsen. På min lediga tid gillar jag att vara med kompisar, träna och vara ute i naturen. Jag gillar att engagera mig i saker och sökte till Plum då det skulle vara utvecklande för mig, både personligen och för det framtida yrkeslivet.”

Kassör

Kassör

Anton Forsberg

Hemstad: Härnösand

Födelseår: 1992

”På gymnasiet läste jag samhällsprogrammet med inriktning mot företagsekonomi. Direkt efter gymnasiet har jag arbetat som försäljare och gjorde det i ungefär tre år innan jag bestämde mig för att studera vidare. Mina intressen på sidan om är att träna och utöva sporter oavsett vad. Jag sökte till Plum för att jag gärna engagerar mig i saker jag både intresserar mig för och som jag vet kan ge mig något tillbaka. Rollen som kassör sökte jag då företagsekonomin sedan tidigare var intressant och något jag gärna utvecklar mig inom.”

KlubbKult

KlubbKult

Anna-Karin Kindberg

Hemstad: Gotland

Födelseår: 1991

”På gymnasiet läste jag Riksfotbollsgymnasium, därefter jobbade jag på posten. Det stora intresset har alltid varit fotbollen och målet är att damma av skorna och börja spela igen efter ett break sen jag flyttade upp till Umeå. Jag sökte till Plum eftersom att jag tycker om att engagera mig och ser det som en spännande och rolig erfarenhet att sitta med i en styrelse. Jag ser fram emot vad det här året i klubbkult tillsammans med Sofie har att ge!”

KlubbKult

KlubbKult

Sofie Hådén

Hemstad: Sundsvall

Födelseår: 1993

”Jag gick på Västermalms gymnasium där jag läste ledarskapsprogrammet. Efter det jobbade jag på en dansskola, både administrativt och med undervisningar. Efter 21 år i Sundsvall var det dags för nya äventyr här i Umeå. Bäst trivs jag när jag får umgås, då mår man! I övrigt tycker jag att dansa och resa är fabuloso, mat är inte så tokigt det heller. Arbetet med Plum och klubbkult ska bli jätteroligt och utvecklande. Jag är taggad till tusen!”

PR-utskottet

PR-utskottet

Erica Ejnestrand

Hemstad: Luleå

Födelseår: 1991

”Jag har alltid haft ett intresse för att skriva och fotografera och därför föll mitt val på medieprogrammet under gymnasiet. Efter studenten har jag arbetat inom olika livsmedelsbutiker och läst en grundkurs i marknadsföring. Innan jag återvände till skolbänken igen har jag hunnit med en tre månader lång resa i Asien tillsammans med tre vänner och en ryggsäck. På min lediga tid är jag väldigt aktiv och älskar allt som har med träning att göra. I övrigt tycker jag om att vara i vår stuga vid havet och umgås med vänner och familj. Jag sökte till Plum för att det kändes både kul och lärorikt att få vara med och bidra till en ännu bättre studentförening, samtidigt som jag får uttrycka min kreativa sida i PR-utskottet. Jag ser framemot det här året med Anna vid min sida!”

PR-utskottet

PR-utskottet

Anna Sandberg

Hemstad: Eskilstuna

Födelseår: 1993

”Under min gymnasietid gick jag ett samhällsvetenskapligt program med inslag av naturvetenskap. Parallellt med gymnasiet jobbade jag på Coop Forum. Efter studenten flyttade jag till Norge i två år där jag jobbade bl.a. som vårdbiträde på Lökka Korttidsavdelning. Jag passade även på att resa under dessa år. På fritiden tycker jag om att umgås med vänner, fika och träna. Jag sökte till Plum för att jag såg det som en stor utmaning att få lära sig allt vad det innebär att sitta med i en styrelse och för att jag vill kunna engagera mig och vara delaktig i styrelsearbetet. Jag ser det som en lärorik process där jag tror att man utvecklas som person. PR-utskottet lockade då jag ser det som ett utskott där man har möjlighet att få lyfta fram sin kreativa sida. Jag ser det även som en kul och viktig uppgift att ha ansvar över marknadsföringen av Plum som studentförening.”

Utbildningsutskottet

Utbildningsutskottet

Therese Dahlberg

Hemstad: Umeå

Födelseår: 1986

”På gymnasiet läste jag samhällsvetarprogrammets engelskspråkiga utbildning Interclass. Därefter började jag arbeta heltid på Vattenfall kundservice innan jag började plugga, men jobbar fortfarande kvar på deltid. På fritiden jobbar jag med fackligt arbete, gillar att gå på bio och att spela sällskapsspel. Jag sökte till Plum för att lära mig nya saker, vara med med och påverka och göra det bästa av studietiden.”

Sportutskottet

Sportutskottet

Emma Tellström (Frida Norström på vårterminen)

Hemstad: Vingåker

Födelseår: 1992

”Jag läste frisör på John Bauergymnasiet, men märkte ganska snabbt att det inte var något jag ville hålla på med i längden. Men kreativitet och människor har alltid varit något jag brinner för. Efter gymnasiet bodde jag i en ryggsäck i tre år, reste världen runt och testade på många olika jobb. Men tillslut blev även det vardag så 2014 bestämde jag mig för att börja plugga PA. När jag inte får resa spenderar jag tid med vänner, tränar och pysslar. Jag sökte till Plum för att jag såg det som en utmaning men också som en bra erfarenhet samtidigt som man har roligt.”

Sportutskottet

Sportutskottet

Erik Liljestrand

Hemstad: Skellefteå

Födelseår: 1992

”Glad och busig kille som älskar att träna och framför allt utöva olika sporter. Kommer från det lilla samhället Vingåker som har allt att erbjuda förutom ett gymnasium. Jag gick hotell och restaurang i Katrineholm (som är utnämnt flera gånger om till Sveriges tråkigaste stad). Är utbildad kock och har även jobbat som det! Jag sökte till Plum för att jag ser det som en bra erfarenhet och gillar att planera och göra olika aktiviteter. Jag vill vara med och påverka vår fina personalvetarlinje och ser det som en härlig utmaning!”

Betsek

Betsek

Liv Söderqvist

Hemstad: Sundsvall

Födelseår: 1992

”Under gymnasiet läste jag samhälle med en internationell inriktning. Efter gymnasiet och innan jag började studera vid Personalvetarprogrammet arbetade jag och reste runt i olika delar av världen. På fritiden dansar jag på Balettakademin och jag besöker även Iksu då och då. Jag sökte till Plum för att jag främst ville ta del av styrelsearbete och för att utveckla både mig själv och programmet i sig. Jag tror att tiden i Plum kommer vara lärorik och givande!”

P-riks

P-riks

Gustan Ahne

Hemstad: Gävle

Födelseår: 1990

”Jag kommer från Gävle, där jag också gick på gymnasiet och läste det estetiska programmet med inriktning Cirkus. Efter gymnasiet har jag rest mycket till olika delar av världen och jobbat som bland annat skoförsäljare och informatör på Arlanda flygplats. Mina fritidsintressen är stereotypiska som träning, mat och umgås med nära & kära. Att jag sökte till Plum berodde på att jag ville se hur ett styrelsearbete gick till och min post som P-riks representant blev intressant då jag kommer få resa och träffa personalvetare från andra skolor.”